Kakšne avto preproge se najbolj splača imeti v avtu?

avto preproge

Avto preproge so obvezen del vsakega avta, če hočete ohraniti notranjost avta še dolgo čisto in brez madežev ter grdih lis in hkrati so lep okras avta. Toda, kakšne izbrati? Najboljše avto preproge so takšne, ki se jih da sneti enostavno iz avta ven in oprati tako, da so enake kot prej. Gledati je treba tudi na to, da so tako oblikovane, da niso samo lepe ampak tudi funkcionalne, kar pomeni, da zadržijo vodo in blato, sneg in umazanijo, da se ne razlije ali pomaže po dnu avta.

avto preproge

Če hočete avto dobro zaščititi pred umazanijo, madeži in vodo, potem so najboljše avto preproge narejene iz gume. Tekstilne ne pridejo v poštev, ker se preveč umažejo in so primerne za take avtomobile, v katerih ni pogosto veliko umazanije torej za bolj fine avtomobile. Če pa imate normalen avto ali kombi ali drugo vozilo, kjer se lahko pojavijo blato s čevljev, pesek, voda, sneg, sol, čokolada, ki jo malček vrše na tla in podobno, potem gotovo izberite gumijaste preproge.

Gumijaste avto preproge naj bodo zelo kakovostne in kakovostnega materiala, da bodo dolgo obstojne in da so tako narejene, da voda in blato z njih ne stečeta na pod avta. To pomeni, da so ergonomsko tako oblikovana, da imajo visoke robove in kanale, ki vodo zadržijo na enem mestu, jo locirajo ter se ne razlije po vsej površini.

Gumijaste avto preproge boste z lahkoto vzelo ven iz avta in jih pod pritiskom sprali, če je umazanija bolj trdovratna ali pa samo splaknili pa bodo že v redu, taka kot prej. Še posušijo se, kar je zelo hitro, ker guma ne vpija vode in že ste nared za dolgo vožnjo ali zgolj obisk trgovine. V teh zimskih razmerah je pomembno, da imate noge suhe in da pod v avtu ne drsi, zaradi varnosti vožnje.