CNC stroji

V industriji in proizvodnji pogosto potrebujemo robote in CNC stroje. Z njimi lahko proizvod teče veliko hitreje saj lahko opravilo ki ga človek naredi v nekaj minutah opravijo v le nekaj sekundah, poleg tega pa je opravilo narejeno veliko natančneše. CNC stroji lahko vrtajo, rezkajo in stružijo. Največkrat jih uporabljamo za obdelavo kovin seveda pa lahko z njimi obdelujemo tudi druge materjale. Na zgornji povezavi lahko najdete ponudnika ki bo vaš stroj pomagal izbrati in ga dobavil za vas, za tem bodo predlagali tehnološke rešitve s pomočjo teh pa bodo nastavili stroj in ga postavili v vaši delavnici, za tem sledi le še vzdrževanje, za to pa prav tako poskrbijo oni.

CNC

CNC stroji so zelo napredni, hitri in predvsem uporabni za industrijo ter proizvodnjo. Delujejo tako da obdelovanec zelo hitro vrtijo s pomočjo elektro motorja, med vrtenjem se obdelovancu približa ojstra konica za struženje ali rezkanje, ko se konica dotakne materjala se materjal počasi odstranjuje in to tako CNC stroj struži in rezka. Če pa želimo vrtati pa je malo drugačen postopek  sedaj imamo sveder namesto konice in z njim se lahko vrta le v sredino po osi materjala. Tej stroji so po nastavljanju zelo preprosti za uporabo, v njih moramo le naložiti materjal in prižgati stroj, ko materjala zmanjka ga moramo ponovno dodati, dela z vzdrževanjem je malo, na nekaj časa moramo zamenjati konico saj se ta s časom obrabi in dodati moramo olje za hlajenje, zahteven del pa je nastavitev stroja ta je brez strkovnjaka ali pravega znanja skoraj nemogoča saj je proces zelo kompliciran.

Če ste podjetnik in želite hitrejšo proizvodnjo si poglejte zgornjo ponudbo CNC strojev, čeprav so cene strojev zelo velike se kmalu izplačajo saj je ta stroj zelo hiter stroški vzdrževanja niso veliki za delo pa potrebuje le nekaj elektrike ki pa tudi ni tako draga, zato se nakup hitro povrne.