Čemu je namenjen dermatolog?

dermatolog

Dan danes je veliko več ved in poklicev, ki temeljijo na človekovem zdravju. Ena od teh je tudi dermatologija, katera se ukvarja z zdravljenjem kože, odkrivanjem in zdravljenjem kožnih bolezni in kožnega raka. Tistemu, ki se s tem ukvarjamo mu rečemo profesionalni dermatolog. Obiščemo ga ob vidnih spremembah na koži.

dermatolog

Vedno več ljudi se sooča z kožnimi obolenji, kot je rak, ki je najhujša oblika. Če ga dermatolog opazi dovolj hitro lahko njegovo širjenje preprečimo dokler ne postane situacija resna in smrtonosna. Zdravljenje takih bolezni lahko traja več let in včasih se po nekaj letih spet vrne. Res je težko oceniti kdaj je oseba zdrava in delo, ki ga opravlja dermatolog ni enostavno. Pa tudi pot do tega delovnega mesta ni enostavna. Potrebno je veliko trdega dela in znanja, vendar na koncu se vse splača, saj je zelo cenjen poklic.

Če iščete dermatologa, imajo pri podjetju Estetske storitve klinika Omina enkratno dermatologinjo. Da je prišla na delovno mesto je končala fakulteto iz medicine. Med tem je naredila specializacijo v kliničnem centru, izpopolnjevala različne delavnice po svetu in sodelovala z tremi kliničnimi primeri v Budimpešti, Zagrebu in Amsterdamu. Poleg tega je pripravlja izobraževanja, več o njenem prihodu do poklica dermatolog si lahko preberete na njihovi spletni strani.

Po tako dobrem opisu se je zagotovo lažje odločiti komu boste šli naslednjič na pregled. Obisk k dermatologu ni obvezen. Obiščemo ga lahko sami ali pa nam ga predpiše osebni zdravnik. Če opazimo kakršne koli spremembe na koži, ki so nenavadne in nočejo izginiti je dobro na pregled. Najslabše je, ko ljudje prezrejo vse znake in si govorijo, da je to le trajno, oziroma nič kaj pomembnega, na koncu pa pride do kakšnih resnih bolezni. Naj vas ne bo sram, če tudi ni na koncu nič, bolje se je strokovno prepričati in slišati kaj meni dermatolog.