Zakaj imeti domofon za blok v vsaki enoti

domofon za blok

Domofon za blok ni zaplete, vendar lahko zagotovi celo vrsto prednosti za stanovalce in upravljavce nepremičnin zato si tukaj poglejte več o tem, kako kupiti domofon za blok. V svoji najosnovnejši obliki je domofonski sistem zasnovan za komunikacijo. Povezuje dva monitorja skupaj in ljudem omogoča, da se pogovarjajo med točkama. Na vhodu v stavbo je eno glavno vozlišče, ki je povezano z drugimi monitorji, raztresenimi po stavbi. Odvisno od vrste domofonskega sistema, ki ga izberete, so lahko notranji monitorji na recepciji ali v vsaki enoti. Če imate sistem z monitorji v enoti, vhodno vozlišče deluje kot imenik. Imel bo imena in številke enot vseh stanovalcev. Ko se obiskovalec približa vhodu, v imeniku poišče osebo, ki jo želi obiskati, pritisne ustrezen gumb na domofonu in ta vzpostavi komunikacijsko linijo med njim in enoto.

domofon za blok
Ko obiskovalec pritisne gumb interkoma, zabrni na ustreznem interkomu v stavbi. Če imate na recepciji en domofon za blok, bo vaš uslužbenec na recepciji govoril z obiskovalcem in ugotovil, ali mu je dovoljeno vstopiti. Večina stanovanjskih kompleksov ima domofonske sisteme v enotah. V tem primeru, ko obiskovalec pritisne tipko na glavnem vhodu, domofon v pripadajoči enoti obvesti stanovalca, da je nekdo na glavnem vhodu. Nato lahko pritisnejo gumb na domofonu in se neposredno pogovarjajo z obiskovalcem na sprednjem vhodu, ne da bi zapustili svojo enoto.
Žični domofon za blok je fizično povezan z žicami, ki potekajo skozi stavbo. Čeprav je namestitev žičnih domofonskih sistemov težja in dražja, so izjemno varni in zanesljivi. Brezžično domofoni komunicirajo prek radijskih valov ali internetne povezave. Brezžične sisteme je enostavno namestiti, vendar lahko kovina in beton v stavbi motita signale. Še vedno veljajo za zanesljive, vendar ne v enaki meri kot žični sistem. Ta neposredna komunikacijska linija pomeni, da stanovalcem ali vašemu osebju ne bo treba odpreti vrat za potrditev identitete obiskovalcev. To lahko storijo izza varnosti zaklenjenih vrat. Poleg tega prebivalcem prihrani potovanje v glavno avlo, da bi videli, kdo je pred vrati.
Domofon za blok ni samo za komunikacijske namene, deluje lahko tudi kot sistem za nadzor dostopa. Večina stanovanjskih domofonskih sistemov lahko odklene vhodna vrata na daljavo s pritiskom na gumb. To pomeni, da če uslužbenec na recepciji ali stanovalec zaupa obiskovalcu, se lahko odloči za odklepanje glavnega vhoda, ne da bi sploh šel do vrat. Seveda se lahko odločijo tudi za zaklepanje vrat, če obiskovalca ne poznajo.