Ali je dopolnilno zavarovanje zares koristno

dopolnilno zavarovanje

Dopolnilno zavarovanje je več kot osnovno in pokriva večino stroškov za vaše zdravje, ki bi jih drugače morali plačati sami. Sklenitev dopolnilnega zavarovanja je pametna naložba, če se vam kaj zgodi, zbolite, potrebujete prevoz z rešilcem, operacijo ali zdravila. Vse to lahko krije dopolnilno zavarovanje, ki ga morate skleniti čim prej po poteku statusa študenta. V tipični polici dopolnilnega zavarovanja ena sama polica krije skupino ljudi. Če zbolite med zavarovanjem, vam ne bo treba skoraj ničesar plačati za zdravljenje, ker vse to krije zavarovalnica.

dopolnilno zavarovanje
Medtem ko je skupinsko dopolnilno zavarovanje običajno cenejše od individualne police, njegovo kritje morda ne bo zadostovalo. Morate se o tem prej pozanimati in izbrati pravo polico za svoje potrebe in stanje zdravja, v katerem ste. Obstaja dokaj enotna cena za dopolnilno zavarovanje pri skoraj vseh zavarovalnicah, zato izberite tisto, kateri najbolj zaupate. Zavarovalnica določi cene za vsako »skupino« tako, da oceni demografske podatke, pričakovano življenjsko dobo, pretekle zahtevke in zasnovo politike vsakega zahtevka.
Nekatere dopolnilne življenjske police omogočajo pretvorbo kritja v police individualnega življenjskega zavarovanja. To lahko postane možnost, če se skupinska polica življenjskega zavarovanja zmanjša ali prekine, razen če je razlog za to, da delodajalec ni plačal premije. Morda boste lahko celotno ali del svojega kritja dodatnega zavarovanja pretvorili v polico individualnega stalnega zavarovanja. Ker konverzija običajno ne zahteva zdravniškega pregleda za dopolnilno zavarovanje, je dobra možnost za ljudi z zdravstvenimi težavami, ki ne izpolnjujejo pogojev.
Individualna polica življenjskega zavarovanja in dopolnilno življenjsko zavarovanje skupaj lahko zagotovita solidno življenjsko zavarovalno zaščito. Individualna polica ni odvisna od vašega delovnega mesta in lahko kupite znesek kritja in dolžino, ki vam ustreza. Vendar pozor, dodatno zavarovanje je najcenejše, ko ste mladi in zdravi ter ga sklenete takoj, ko nehate biti študent. Z vsakim letom neplačevanja boste več plačevali tudi, ker se starate. Starejši plačajo večjo polico, ker se smatra, da bodo več koristili zdravniške storitve in zdravila.