Glajenje gub na pravi način

Gubice so ena od tistih nadležnih stvari, s katerimi se soočimo vsi. Za njihovo odpravo pa se največkrat uporablja botoks, saj je ta najbolj učinkovit. Botoks oziroma botolnum toxin torej uporabljamo za začasno odpravo nadležnih gubic na obrazu na večih različnih področjih, naprimer okoli oči, ust, med obrvni, na čelu, vratu, na ustnicah, bradi itd. Botoks se lahko uporablja tudi za preprečitev prekomernega potenja v področju pazduhe, dlani ali pa podplatov. Vsekakor pa je pomembno da si ogledamo glajenje gub na pravi način, torej način, ki bo najuspešnejši.

glajenje gub

Glajenje gub je postopek, katerega si mnogi želijo, ta pa je seveda primeren za vse, ki si želijo stran z nadležnimi gubicam na obrazu. Pred vsako aplikacijo botoksa bodo specialisti natančno analizirali mimiko in statične poteze vašega obraza. Botoks se ponavadi uporablja za dinamične gube, pri statičnih gubah (globoke gube, prisotne brez mimike obraza) pa se ravno tako poskusi z njegovo aplikacijo, ampak v takšnih primerih je potrebno multimodalno zdravljenje, torej če po dveh aplikacijah botoksa ni želenega učinka, potem se svetuje da se uporabljajo še druge terapije, kot so naprimer filerji, laserji itd. Takoj po opravljenemu posegu se lahko vrnete k vašimi vsakodnevnimi opravili, svetovano je le to da se po sami aplikaciji botoksa ostane v pokončnem položaju od 6 do 8 ur.

Glajenje gub je poseg, ki traja od 10 do 30 min, odvisno od količine gubic. Poseg poteka tako, da se botoks injicira s tanko iglico v podkožje gubic, tako se te zapolnijo. Sam postopek glajenje gub pa je popolnoma brez bolečin. Za aplikacijo botoksa pa se uporablja mehanski injektor Juvapen, ki zagotovi natančno injiciranje doze botoksa. Po končanem posegu se poln rezultat pokaže po 14 dneh, delni rezultati pa so vidni že po nekaj dneh. Poseg glajenje gub bo vašemu obrazu dal osvežen, pomlajen in spočit izgled. Rezultati pa počasi izzvenijo v roku 3 do 6 mesecev.