Izlet v Bosno in Hercegovino

bosna in hercegovina

Ko ljudje slišijo besedo izlet, si nikoli ne predstavljajo destinacijo, kot je Bosna in Hercegovina.  Zaradi njene preteklosti in posledic, ki so doletele državo ne privabi veliko turistov. Vendar ta prekrasna dežela ponuja nekaj prečudovitih krajev, naravnih lepot in  zanimivih skritih kotičkov. Več o Bosni in Hercegovini si lahko preberete na https://www.tomazgorec.si/bosna-in-hercegovina/.

bosna in hercegovina

Danes se Bosna in Hercegovina počasi razvija naprej, saj je vojna za seboj pustila veliko posledic tako na stavbah, ustanovah kot na ljudeh.  A kljub tem so prebivalci gostoljubni, prijazni, veseli vsakega obiska raznovrstnih turistov in želijo pozabiti na preteklost ter se osredotočiti na njihovo prihodnost. Bosna in Hercegovina ima pestro in raznoliko kulturno ozadje, vredno je pogledati tudi čudovite pokrajine, hribovite predele, zgodovinska mesta in njihovo zanimivo zgradbo. Vedeti pa morate, če se boste odločili potovati z lastnim avtom, da ceste in poti niso v najboljšem stanju, večina se boste vozili po vijugastih cestah in neosvetljenih tunelih.

Obiščete lahko veliko različnih krajev. Če se boste odločili za izlet v zimskem času obiščite planino Jahorina, ki je znana po olimpijskih igral, ki so se odvijale leta 1984. Ali pa obiščete glavno in največjo mesto v BiH, Sarajevo.  V zadnjem času je  mesto čedalje bolj popularna destinacija za turiste. Naslednjo mesto, ki se ga splača obiskati je Mostar, ki je dobilo ime po znanem, kamnitem mostu, ki je postavljen čez reko Neretvo. Most pa verujeta dva stolpa, ki stojita vsak na svojem bregu reke Neretve. Malo izven centra mesta Jajca pa se nahaja prečudovito jezero Pliva.  Jezero vam v pravem letnem času omogoča različne športne aktivnost, kot so kajake, sup, kanuje in ribarjenje.

Kar se tiče stroškov, ne rabite skrbeti. Cene so precej nizke, kljub temu pa ne izgubite na kakovosti. Urejene in zelo dobre hotelske sobe dobite že od 20 € do 50 €. Tudi za hrano in pijačo  ne boste odšteli veliko denarja, se pa boste zelo dobro najedli in uživali v njihovi tradicionalni kulinariki.