Kalkulator za natančen izračun plače

izračun plače
Delodajalec vam po navadi navede plačo v bruto znesku. S pomočjo spletnega kalkulatorja si sami lahko izračunate plačo, ki jo boste prejemali na vaš račun. Neto plača je namreč individualizirana, saj pretvorba upošteva različne socialne okoliščine, kot so vzdrževani otroci in družinski člani, vključno v primeru invalidnosti ali zaposlitve po 65. letu starosti. Tako imata lahko dve osebi enako bruto plača, a je znesek, ki ga prejemata na račun različen. Kot rezultat izračuna boste, poleg konkretnega zneska, prejeli tudi podrobnejše poročilo o prispevkih za pokojninsko in zdravstveno zavarovanje ter druge prispevke za plačo.
izračun plače

Zakaj se odločiti za izračun plače

Z Deloglasnikovim kalkulatorjem boste natančno izračunali vaš mesečni neto dohodek, poleg tega pa boste razjasnili, zakaj tak znesek. Ker boste dobili konkreten podatek, pa boste tudi veliko lažje upravljali s svojo prihodnostjo.

Plača je namreč ena izmed najbolj osnovnih predpostavk vaše finančne varnosti. Ne glede na to, ali ste iskalec zaposlitve ali zaposleni, ki se dogovarja o dvigu plače, osnove financ vam morajo biti popolnoma jasne. Drugače boste težko zastopali svoja stališča in utemeljevali vaše želje. Zmedeni in nejasni poskusi pogajanj o plači pa tako ne bodo obrodili sadov. In kar je še slabše – na koncu boste morali pristati na bruto-neto plačo, ki se nikakor ne sklada z vašimi pričakovanji. Posledica tega bo vaše nezadovoljstvo na delovnem mestu, ki lahko kaj kmalu rezultira v vaših slabih delovnih rezultatih. Ti pa vemo, da s seboj ne prinašajo ničesar dobrega.

Kot zaposleni imate vso pravico do transparentnosti s strani delodajalca. Pogovor o plači mora biti vedno jasen, brez skritih informacij. Vaša naloga pa je, da se pred tovrstnim sestankom dobro finančno informirate. S pomočjo kalkulatorja za izračun plače in podrobnejše analize boste točno vedeli, kaj želite delodajalca vprašati. Seveda pa ne pozabiti niti na svoje želje – uspeh podjetja je namreč odvisen od zadovoljstva vsakega zaposlenega. In tega se dober delodajalec še kako zaveda.