Kaj je življenjsko zavarovanje?

Življenjsko zavarovanje

Življenjsko zavarovanje je pogodba med zavarovalnico in lastnikom police, naročite pa ga tukaj in preberite več informacij na zivljenje.prva.si. Polica življenjskega zavarovanja zagotavlja, da zavarovatelj plača določeno vsoto denarja imenovanim upravičencem, ko zavarovanec umre, v zameno za premije, ki jih je zavarovanec plačal v času njihovega življenja. Vloga za življenjsko zavarovanje mora natančno razkriti zavarovančevo preteklo in trenutno zdravstveno stanje ter dejavnosti z visokim tveganjem za uveljavitev pogodbe.

Življenjsko zavarovanje je pravno zavezujoča pogodba, ki lastniku police plača nadomestilo ob smrti, ko zavarovanec umre. Da bi polica življenjskega zavarovanja ostala v veljavi, mora zavarovanec plačati enkratno premijo vnaprej ali plačevati redne premije skozi čas. Ko zavarovanec umre, bodo imenovani upravičenci police prejeli nominalno vrednost police ali nadomestilo v primeru smrti. Police življenjskega zavarovanja potečejo po določenem številu let. Police trajnega življenjskega zavarovanja ostanejo aktivne, dokler zavarovanec ne umre, ne preneha plačevati premij ali odpove police.

Polica življenjskega zavarovanja je dobra toliko, kolikor je dobra finančna moč podjetja, ki jo izda. Državni jamstveni skladi lahko plačajo zahtevke, če jih izdajatelj ne more. Na voljo je veliko različnih vrst življenjskega zavarovanja, ki zadovoljijo vse vrste potreb in želja. Glede na kratkoročne ali dolgoročne potrebe osebe, ki se zavaruje, je pomembno upoštevati glavno izbiro, ali izbrati začasno ali trajno življenjsko zavarovanje.

Življenjsko zavarovanje traja določeno število let, nato pa preneha. Termin izberete ob sklenitvi police. Običajni pogoji so 10, 20 ali 30 let. Najboljše police življenjskega zavarovanja uravnotežijo cenovno dostopnost in dolgoročno finančno moč. Življenjsko zavarovanje s krajšo dobo je obnovljivo življenjsko zavarovanje s kritjem, ki se med življenjsko dobo police zmanjšuje po vnaprej določeni stopnji. Konvertibilno življenjsko zavarovanje omogoča zavarovancem, da spremenijo terminsko polico v trajno zavarovanje. Obnovljivo življenjsko zavarovanje zagotavlja ponudbo za leto, ko je polica kupljena. Premije se letno povečujejo in so na začetku običajno najcenejše zavarovanje.

Trajno življenjsko zavarovanje velja za zavarovančevo celotno življenje, razen če zavarovalec preneha plačevati premije ali se odpove polici. Celostno življenjsko zavarovanje je vrsta trajnega življenjskega zavarovanja, ki kopiči denarno vrednost. Življenjsko zavarovanje z denarno vrednostjo imetniku police omogoča uporabo denarne vrednosti za številne namene, na primer kot vir posojil ali gotovine ali za plačilo premij police.