Koča bohinj v objemu narave

koča bohinj

Iskanje zelenih površin je postalo vse bolj pomemben del našega življenja, ki je (pre)hiter in pogosto (pre)stresen. V takih trenutkih je najem čudovite koče v Bohinju prava izbira. Objem narave, odmaknjenost od mestnih središč ter sprostitev – vse to opisuje vaše dneve v osrčju Bohinja. In zakaj je koča bohinj sploh tako posebna?

Bohinj – zeleni biser

Vsi, ki ste Bohinj že obiskali, ste nad njim zagotovo navdušeni. Bohinj namreč prepriča v vseh vremenskih pogojih – v soncu in dežju, pa tudi vmes. Bohinjsko jezero je prava paša za oči, ki hkrati zagotavlja možnost rekreacije za posameznike vseh starosti, prav tako pa možnost rekreacije zagotavljajo številne gozdne sprehajalne poti, napotite pa se lahko tudi na predele z višjimi nadmorskimi višinami, vključno z Voglom. V Bohinju vas bodo prepričali tudi gurmanski izzivi, seveda pa je tu poudarjena tudi narava in njeno ohranjanje. Kako ne, če pa je Bohinj del našega največjega narodnega parka – Triglavskega narodnega parka, ki ga ohranjamo znotraj različnih naravovarstvenih načrtov. Prav zato ne preseneča, da v Bohinju na odpadke ne boste naleteli (vsaj mi v več poskusih slednjih nismo našli), prav tako k ohranjanju narave in okolja stremijo tudi domačini, izvajalci turističnih namestitev, pa tudi sama občina. Prav vsi skupaj nenehno iščejo nove priložnosti za razvoj ter večjo trajnostno naravnanost celotnega Bohinja.

 

koča bohinj
Bohinj v svoji podobi.

 

Alpik – koča bohinj

Alpik koče zagotavljajo idilično alpsko izkušnjo. Koče se izdelane v skladu z alpskim stilom, kjer vas bo poleg same alpske oblike koče, prepričala predvsem obdelava objektov z lesom. Prav ta doda pristen videz krajine, zaradi katerega se boste zagotovo z veseljem ponovno vrnili v nazaj. Koča s tremi spalnicami ter dvema kopalnicama ima urejen vrt, balkon in zasebno parkirišče ter je odlična tudi kot izhodišče za vse nadaljnje podvige – pohodništvo, kolesarstvo, padalstvo, smučanje, kajakaštvo, pa tudi odhod na sproščanje v Vodni park in wellness Bohinj (če je ravno tisti dan, ko športu niste naklonjeni).