Lešnikova potica je lahka in manj mastna ter zdrava tradicionalna sladica

lešnikova potica

Lešnikova potica je pogosta izbira gospodinj za praznike, saj je potica iz lešnikov lažja in manj mastna, kot narejena iz orehov. Orehi so precej težki za želodec in lahko take potice pojeste dosti manj, kot lešnikove. Domača lešnikova potica je rahlejša in nežnejšega okusa, kot orehova in ima svetlejšo in bolj fino filo. Nekateri jo enostavno obožujejo. Potico ni lahko narediti ampak, ko jo enkrat znate, je prava poslastica za vsak praznik in zakaj ne bi osrečili domačih z rahlo ter okusno sladico, ki je tradicionalna.

 lešnikova potica

Tradicionalna lešnikova potica ni nov izum, ampak so jo že naši predniki z veseljem izdelovali, če niso imeli posajenih orehov. Leske rastejo povsod in je lešnike res lahko dobiti. Lešniki imajo čudovito aromo ter okus in so bolj všečni od orehov, zato je potica tudi bolj okusna, rahla in lahka za prebavo. Lešniki imajo pravo maščobo, ki ohranja ožilje in pomaga človeku, da telo dobro funkcionira, zato so zelo zdravi. Zato je lešnikova potica bolj zdrava od orehove.

Ko boste ugotavljali, kaj dobrega bi za praznike naredili, je potica super izbira, saj zgleda lepo, če jo daste v visok model z žlebovi in luknjo v sredini. Model namažete z oljem in skorja se bo hrustljavo zlato rumeno zapekla ter dala lep izgled in okus vaši potici iz lešnikov. Najboljša lešnikova potica je zagotovo narejena iz kakovostnih domačin in ekološko gojenih lešnikov, ki so že olupljeni in lahko nekaj časa počakajo na peko. Najbolje je, da kupite cele in jih sproti meljete enako kot orehe, da ne okrenejo.

Na ta način boste dobili najboljše iz sveta oreščkov in iz sveta domače peke. Ta sladica vam bo po nekaj poskusih uspela tako, da bo božanska, če pa že znate narediti božansko potico, potem bo ta že takoj blestela, saj jo lažje narediti, kot orehovo, ker vsebuje manj maščob. Jejte okusno in zdravo.