Mizarska žaga za vašo delavnico

mizarska žaga

Izkušeni mizarji in mizarji začetniki potrebujejo za svoje delo različna orodja. Le tako lahko uspešno opravljajo svoje delo in projekte. Sem zagotovo spada tudi mizarska žaga, ki spada med bolj pomembne kose orodja. Mizarske žage zagotavljajo enostavno in natančno izrezovanje različnih kosov lesa. Preden se odločite za nakup mizarske žage, pa se je treba odločiti, kakšno vrsto izbrati. Obstajajo namreč različne verzije mizarskih žag. Vsaka ima svoje prednosti in slabosti. Od vas in vaše stopnje uporabe pa je potem odvisno, za kakšno se boste odločili.

Ročna mizarska žaga

Ročno mizarsko žago ima skoraj vsako gospodinjstvo. Izjemno priljubljena je pri razrezu manjših kosov lesa. Z lahkoto jo nadzorujete, saj za njeno delovanje porabljate samo svojo moč. Uporabljate jo lahko tudi na terenu, ne samo v delavnici in ni vam treba skrbeti, da ne bi imela napolnjenega akumulatorja. Ročne žage so med vsemi cenovno najbolj dostopne in jo lahko dobite po nizkih cenah. Največja slabost ročnih žag pa je prav to, da jih je potrebno ročno upravljati. Za njeno delovanje boste porabili veliko energije in delo po potekalo počasi. Prav tako ni najbolj primerna za natančne reze.

Akumulatorska mizarska žaga

Akumulatorska žaga je zelo uporabno orodje, ki je primerno tako za začetnike, kot naprednejše uporabnike. Upravljanje z njo je enostavno, ko se navadite njene moči. Hitro razreže željen material in pri tem je tudi natančna. Obstajajo različne vrste akumulatorskih žag, ki se generalno uporabljajo za enake materiale. Prednost je tudi ta, da jo lahko nosite s seboj na teren. Največja pomanjkljivost pa je ravno to, da je pred uporabo potrebno napolniti akumulator.

Formatna mizarska žaga

Formatne mizarske žage, so najbolj primerne za izkušene in profesionalne uporabnike. Gre za žago, ki je od vseh vrst najbolj močna. Zaradi svoje oblike, ki je v resnici mizarski stroj, lahko točno določite reze na materialu. Nastavite lahko tudi kote rezanja materiala. Formatne žage so najbolj primerne pri obdelavi lesa, ko gre za velike kose, kot so okna in pohištvo. Največja slabost te žage je njena statičnost. Zaradi velikosti jo lahko uporabljate samo v delavnici in ni primerna za delo na terenu.