Kako se lahko povečana prostata zmanjša naravno

prostata

Prostata je organ pri moških, ki je majhna žleza in leži na dnu mehurja. Starejši, kot je moški, večja je prostata in z njo povezane težave, ki lahko postanejo tako hude, da je potrebna operacija še posebej, če je maligna. Po petdesetem letu ima vsak drugi moški težave s povečano prostato, ki je benigna torej ni nevarna in kar 80 % moških ima s tem težave po 70 letu starosti. Povečana prostata pritiska na kanal za uriniranje in s tem povzroča težave z izločanjem urina hkrati pa draži.

prostata

Povečana prostata je lahko resna bolezen, ki se razvije v raka, zato je nujno, da obiščete zdravnika, če ne morete dobro urinirati ali vam curek teče še po uriniranju in če greste pogosto na malo potrebo. Zdravnik bo ugotovil, kako povečana je ta žleza in kako bo treba ukrepati. V primeru, da ni resnih težav, vas bo le opozoril na to, da se opazujte, če pride do sprememb.

V nekaterih primerih prostato zdravijo s sintetičnimi zdravili. Za stranske učinke morate vprašati zdravnika ali farmacevta, da vam te zadeve pojasnita in se odločite, ali jih uporabite ali ne. V nekaterih primerih pa se zdravnik odloči za odstranitev dela prostate, če je prevelika in se izvede operacija.

Prostata se lahko zmanjša tudi s pomočjo narave in sicer je kar nekaj rastlin, ki na to dokazano vplivajo in jih lahko uživate. Največkrat se uporablja sok plodov palmeta. Gre za rastlino, ki jo je uradna stroka najbolj raziskala in lahko vpliva na kar nekaj težav.

Če vam je zdravnik svetoval, da čakajte in opazujte, kaj se dogaja z vašo prostato, lahko uporabite sok palmeta za zmanjšanje svoje prostate. Če ste med tistimi, ki se odločijo za naravno zdravljenje in ne za sintetične snovi, se tudi priporoča. Sama rastlina deluje na prostato in sečila.

Če je prostata povečana, jo lahko zmanjšate tudi s korenino koprive, za katero je najbolje, da jo kombinirate tudi sokom palmeta. Ti dve kombinaciji nimata nobenih stranskih učinkov in sta povsem naravni ter biološki. Zmanjšali pa jo boste tudi z uživanjem stročnic, vlaknin, zelja in ohrovta ter z zmanjšanjem uživanja maščob, ki dejansko povzročajo vaše težave.