Prsna črpalka za lažje dojenje

prsna črpalka

Skrb za novorojenčka je naporno in včasih zaradi takih in drugačnih razmer ni možno dojenje. Takrat pride poštev izposoja prsne črpalke. Nekatere mamice se sicer odločijo za nakup prsne črpalke, ampak če ni potrebe po tem, je izposoja čisto dovolj. Prsna črpalka se največkrat uporablja takrat, ko sta mati in dojenček ločena zaradi zdravstvenih težav ali če mati jemlje določena zdravila. Tako lahko mati še vedno proizvaja mleko in ni strahu, da bi se zaradi nestalnega dojenja mleko posušilo. Prav tako je dojenje s prsno črpalko primerno, da ne pride do težav s prsmi, ker mleko ne izteka.

Izposoja prsne črpalke

Lahko se zgodi, da je uporaba prsne črpalke potrebna le nekaj mesecev in zgolj zaradi različnih težav. Prav tako je prsna črpalka v pomoč tistim materam, ki se morajo zaradi različnih razlogov za neko obdobje ločiti od svojega dojenčka. Nehanje dojenja lahko povzroči več problemov, zato je na vsak način uporaba prsne črpalke priporočljiva. Prav tako nekatere matere raje izčrpajo svoje mleko, preden ga dajo dojenčkom. Hitrejše izčrpavanje mleka s prsno črpalko je prijazen pripomoček za matere dvojčkov. Na ta način prihaja do manjših problemov, ko je treba otroka nahraniti hkrati.

Vrste prsnih črpalk

Prsne črpalke se med seboj razlikujejo po kvaliteti in funkcijah. Najbolj pomembno je, da so kar se da podobne sesanju dojenčka. Tako ima prsna črpalka različne moči in intervale črpanja. Te si lahko nastavite sami, saj je vsak dojenček drugačen. Na voljo so tudi različni nastavki za bradavice, saj se lahko med dojenjem tudi spreminjajo. Glede na potrebe in nujnost dojenja pa je možnost črpanja mleka iz ene ali obeh dojk hkrati. Posebni nastavki omogočajo, da prsna črpalka izčrpa mleko naravnost v higiensko vrečko. Namen higienske vrečke je, da mleko takoj zmrznete ali pa mleko  prelijete v željeno stekleničko, ki jo nato date svojemu dojenčku.