Različni prenosni računalniki na tržišču

prenosni računalniki

Dan danes si pravzaprav sploh ne moremo predstavljati kako bi potekal naš vsakdan brez uporabe računalnika. Z njim si pomagamo v službi, šoli in doma. Uporabljamo ga lahko torej za delo ter seveda tudi zabavo. Poznamo več vrst računalnikov. Namizni računalniki, prenosni računalniki in seveda zadnje čase tudi vse več tabličnih računalnikov se vsakodnevno znajde pod rokami tisočih uporabnikov. Uporabljajo jih tako starejše kot mlajše generacije.

Prenosni računalniki so med bolj priljubljenimi zaradi svoje zasnove saj jih lahko vzamemo s seboj na pot saj ima prenosno baterijo, ki omogoča do 4 uri stalne uporabe, odvisno od samega tipa prenosnika ter nastavitev, ki jih določi posameznik med uporabo. Cene kvalitetnih prenosnih računalnikov se gibljejo okoli 1.500€. Za ta denar lahko seveda dobite veliko boljši namizni računalnik, ki pa žal zaradi svoje velikosti in teže ne omogoča, da bi ga lahko nesli s seboj na potovanje ali na kakšno daljšo pot.

prenosni računalniki

Prenosni računalniki se iz dneva v dan razvijajo. Nove tehnologije tako omogočajo, da so prenosni računalniki bolj zmogljivi, tanjši, lažji imajo večjo kapaciteto baterije za daljšo uporabo. Nekateri računalniki imajo vgrajeno osvetlitev tipkovnice, ki pa na žalost znatno zmanjša čas delovanja prenosnika, ko je priklopljen zgolj na baterijo. Na prenosni računalnik lahko po potrebi priklopimo tudi zunanji zaslon, ter miško in tipkovnico. To pride še kako prav ob daljše delu v pisarni, saj lahko tako spremljamo delo na večjem zaslonu in se naše oči manj trudijo z branjem teksta.

Se sprašujete kateri prenosni računalnik izbrati ob že tako pestri ponudbi na današnjem trgu? Težko je podati kvaliteten predlog glede izbere. Izberite tisto kar potrebujete! Prenosni računalniki, ki se bodo uporabljali zgolj za pisarniško delo so lahko cenejši. Za tovrstno uporabo zadostujejo že prenosni računalniki v rangu 400 do 500€. V kolikor pa potrebujete računalnik na katerem boste urejali fotografije, montirali video posnetke ali obdelovali drugo grafično gradivo pa velja kupiti dražji računalnik, ki ima dodatno grafično kartico z vsaj 2 GB spomina ter 8 GB delavnega spomina. V nasprotnem primeru bo delo z računalnikom potekalo zelo počasi, kar pa je v današnjem času hitrega življenja čisto nesprejemljivo.

Mislim, da se vsi strinjamo, ko zapišemo, da so prenosni računalniki postali naprave sedanjosti brez katerih pač ne moremo. Če se torej odločate za nakup izberite preverjene znamke in si tako omogočite nemoteno delo kjerkoli. Vse kar potrebujete je dostop do interneta in že lahko počnete vse kjerkoli po svetu. Prenosni računalniki so vam na voljo v različnih lokalnih ter spletnih trgovinah. Za nasvet pa lahko vprašate kar prodajalca, ki vam bo znal bolj svetovati, kateri prenosnik je najbolj primeren za vas.