Refurbished prenosniki so dostopni veliko ceneje

refurbished prenosniki

Verjetno sedaj ne bo prvič, da boste prebrali nekaj o prenosnikih, ki so bili tovarniško obnovljeni kajne? No, taki prenosniki se imenujejo refurbished prenosniki. Vsekakor so refurbished prenosniki vroča roba na trgu, pa čeprav si tega mnogi nikoli ne bi dejansko mislili. Gre za prenosnike, ki so bili že nekoč na trgu in bili so tudi uspešno prodani, torej trg za računalnike kot take obstaja, kar pomeni, da če se jih da popraviti, se jih seveda takim osebam lahko ponovno proda. No, pa poslušajte kako neki refurbished prenosniki sploh pridejo uspešno na trg. Gre za prenosne računalnike, ki delujejo povsem normalno, kot vsi ostali, torej prenosniki, ki se ravno kar nahajajo na policah vseh prodajaln, kjer prodajajo računalniško opremo.

refurbished prenosniki

To pomeni, da so po kakovosti praktično enaki, edina razlika je v tem, da so bili tovarniško obnovljeni, ker jih je že nekdo kupil in so se mu med uporabo pokvarili. Ni pomembno kaj je bilo narobe, pomembno je le, da takratni lastnik ni bil kriv za to, da se je tak računalnik pokvaril, saj bi to v nasprotnem primeru pomenilo, da garancija ne bi več veljala. No, taka oseba je prejela nov računalnik oz. prenosni računalnik in je seveda bila z njim zadovoljna.

Ker pa ta stari prenosnik, ki je kasneje postal kot ostali refurbished prenosniki še ni bil za v smeti in so ga v tovarni popravili. Zamenjali so določen del na svoje stroške in tako poskrbeli, da so lahko takšen računalnik ponovno naprej prodali. Ker bi bilo popolnoma neetično, da bi ga prodali naprej po enaki ceni in se pretvarjali, da je tak računalnik še popolnoma nov, je seveda cena, ki jo imajo refurbished prenosniki nižja, kljub temu, da je kakovost še vedno na praktično enakem nivoju. Mar ni to nekaj, kar ustvari vročo robo na trgu? No, naše mnenje je, da vsekakor da, tako da v kolikor kupujete prenosni računalnik, potem bodo refurbished prenosniki prav gotovo lahko primerni tudi za vas.