Sekcijska garažna vrata

sekcijska-garazna-vrata

Garaža je prostor kjer pogosto parkiramo stvari kot so avti, motorji, ali kolesa. Da jih zaščitimo pred tatovi, vremenom in ostalimi dejavniki ki jim lahko škodijo potrebujemo garažna vrata. Trenutno so ena od najbolj poznanih garažnih vrat sekcijska garažna vrata ki jih delimo na drsna in dvižna. Lahko imajo vgrajena okna za svetlobo  dvižna vrata pa lahko imajo “vrata v vratih” kar je primerno za tiste ki večkrat hodijo v in iz garaže in za tiste ki imajo glavni vhod v hišo skozi garažo.

sekcijska garažna vrata

Ko kupujemo sekcijska garažna vrata si lahko izbiramo barvo in obliko panelov. Lahko pa tudi naročimo vrata v vratih ali okna ki so tudi različnih oblik in barv. Sekcijska garažna vrata so sestavljena iz večih (ponavadi štiri do šest) panelov ki so debeli približno 50mm, največkrat so sestavljeni iz pločevino in polnila. Paneli izolirajo toploto tako garaža pozimi ostane topla in se lahko usedemo v topel avto brez zamrznjenih šip, poleti pa avto ostane hladen. Poleg panelov imajo sekcijska garažna vrata še mehanizem za odpiranje in vodila po katerih se paneli premikajo. Mehanizem za odpiranje je sestavljen iz elektro motorja in vzmeti, ki morajo biti kvalitetne saj tako preprečimo zahtevo po stalnem vzdrževanju in zmanjšamo nadaljnje stroške. Med paneli je potrebna zaščita ki prepreči da bi si preščipnili roko in dodatno izolira toploto.

Sekcijska garažna vrata pa poleg vseh funkcionalnostih odlično izgledajo na kateri koli hiši samo prave vzorce in barvo moramo izbrati kar pa ni težko. Če še nimate svojih garažnih vrat vam predlagam nakup saj zaščitijo vaša vozila pred vremenskimi razmerami, polepšajo hišo in manjše možnosti so za poškodbo vozil kar pomeni manjše stroške. Če ste se odločili za nakup predlagam ogled zgornje povezave.