Servis avtomatskega menjalnika zagotavlja varno vožnjo

servis avtomatskega menjalnika

Naši jekleni konjički nenehno zahtevajo našo skrb in vzdrževanje. Med pomembnejša tehnična opravila zagotovo sodi servis avtomatskega menjalnika, o katerem si lahko več preberete na https://avtomatskimenjalniki-tit.si/.

Zakaj je reden servis avtomatskega menjalnika tako pomemben?

Avtomatski menjalnik je eden od ključnih delov našega vozila. Njegovo nepravilno delovanje lahko vpliva na celotno delovanje vozila, kar lahko vodi tudi v nevarno vožnjo. Zato je ključno, da z rednim vzdrževanjem poskrbite, da bo menjalnik pravilno deloval. Reden servis avtomatskega menjalnika opravite pri ponudnikih tovrstnih storitev in preprečite morebitne tragične dogodke na cesti.

 

servis avtomatskega menjalnika

 

Znaki, ki opozarjajo na to, da je z vašim (avtomatskim ali ročnim) menjalnikom nekaj narobe vključuje vedno težje prestavljanje, pojavljajo se težave pri speljevanju, občutek zamika prestav, nihanje obratov, pogosto pa je lahko vzrok tudi v potrebi po menjavi olja, ki ga prav tako opravite pri strokovnjakih. In ne pozabite – spremljajte pojav znakov in ob njihovem začetku tudi ukrepajte. Škoda se namreč ob uporabi vozila, lahko samo še povečuje.

Kako poteka servis avtomatskih menjalnikov?

Zamenjava menjalnikov (poleg avtomatskih tudi ročnih) mora biti izvedena pri strokovnjakih. Pri tem je ključno, da so nadomestni deli kakovostni, saj bo samo tako vaša vožnja varna. Strokovna skupina opravi celotno zamenjavo in nadomestitev starega menjalnika z novim, hkrati pa preveri nivo olja ter opravi celotno diagnostiko delovanja menjalnika. Na ta način boste na vaši novi poti popolnoma varni.

In še nasveti za vzdrževanje menjalnika. Bodite pozorni na pregrevanje vašega vozila oz. menjalnika. Ohlajanje menjalnika v času vožnje lahko zagotavljajo različni sistemi hlajenja o čemer se lahko pogovorite z izvajalci tovrstnih storitev, ključno pa je tudi, da ob rednih servis skrbite za menjavo filtra menjalnika. Kako pogosto naj tovrstno početje poteka je odvisno od proizvajalca vašega vozila, zato se o tem pozanimajte pri izvajalcih servisa ali pa informacijo preverite v vaših navodilih, ki ste jih prejeli ob nakupu vozila. Seveda ne pozabite na redno preverjanje nivoja olja v vašem vozilu ter uporabljajte certificirana in kakovostna olja.