Sklenite dopolnilno zdravstveno zavarovanje

dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje spada pod prostovoljno zdravstveno zavarovanje, torej se zanj odloča vsak posameznik. V Sloveniji ga izvajajo Vzajemna, Adriatic Slovenica in zdravstvena zavarovalnica Triglav. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje smejo te zavarovalnice sklepati na območju Republike Slovenije in morajo izpolnjevati predpisane pogoje in upoštevati zakon, ki ureja zavarovalništvo. Če imate sklenjeno obvezno zdravstveno zavarovanje, vam dopolnilno zdravstveno zavarovanje krije razliko, ko se doplačilo nanaša na zdravstvene storitve (posebni pregledi), zdravila in medicinske pripomočke. V Sloveniji je dopolnilno zdravstveno zavarovanje skoraj obvezno, saj vam krije mnoge stroške na področju zdravstva.

dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Na primer obvezno zavarovanje vam bo krilo osnovni pregled pri zdravniku, ko pa boste dali kri ali boste imeli kakšen specialističen pregled pa boste morali za storitev plačati, v primeru da nimate urejenega dopolnilnega zavarovanja. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje lahko sklenete popolnoma enostavno, kar preko interneta. Obiščete spletno stran, si izberete pri kateri zavarovalnici bi radi bili zavarovani, plačate kar preko spletne banke ali pa na najbližji banki, pošti in dopolnilno zdravstveno zavarovanje je sklenjeno. Počakati morate nekaj dni da prejmete vso dokumentacijo. Če obiščete zdravnika pred prejemom dokumentacije pa shranite račune in potrdila in ko boste imeli urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje, vam bodo stroški storitve povrnjeni. Na vaši kartici zdravstvenega zavarovanja bo urejenost dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja vidna, šele po 7 dneh po prejemu dokumentacije.

Pametno je, da urejate vse potrebno najmanj en mesec pred iztekom zavarovanja, tako ne boste imeli težav in nepotrebnih stroškov. Pred sklenitvijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je prva odločitev katero zavarovalnico boste izbrali. Vsaka zavarovalnica vam tudi v primeru sklenitve zavarovanja ponuja različne nagrade, kot so boni za razne trgovine, materialne potrebščine in popuste pri nadaljnjih zavarovanjih, ki jih boste sklenili pri njihovi zavarovalnici. Torej če se ne morete odločiti h kateri zavarovalnici bi pristopili, če nimate že kakšnih drugih sklenjenih zavarovanj, pa se lahko tudi odločite na podlagi ugodnosti, ki vam jih zavarovalnice ponujajo.