Smrekovo mazilo

Mnogi ob kakšnih bolečinah ali podobnih težavah iščemo naravne pripravke ali mazila. Ogromno ljudi tudi sami pripravljajo razna mazila iz zdravilnih rastlin. Eno zdravilno in zelo priporočljivo mazilo je tudi iz smreke. Na spletni strani www.smrekovit.si/ si lahko preberete, čemu je mazilo namenjeno, kdo ga izdeluje ter njegove sestavine. Kot lahko vidite, je smrekovo mazilo naravnega izvora brez dodatnih sestavin, ki bi bile škodljive za naše zdravje. Mazilo lahko tudi sami doma pripravite, saj so ga nekoč naše babice zelo rade pripravljale in uporabljale.

Smrekovo mazilo je uporabno za marsikatero težavo. Ni bolečine, kjer ga ne bi smeli uporabljati. Lahko rečemo, da zdravi skoraj vse bolečine, ki se nam kje pojavijo na telesu. Zato ga je dobro imeti doma vedno pri roki. Lahko ga naročite kar prek spleta ali pa, kot sem že omenila sami pripravite. Že samo ime nam pove smrekovo mazilo, da je glavna sestavina smreka. Ampak ne sama smreka, smrekova smola. To lahko najdete na samem deblu drevesa. Saj, ko ste prijemali za drevo, ste sigurno kdaj imeli tako lepljive roke. To vam je naredila smola, ki je v sami smreki.

smrekovo mazilo
smrekovo mazilo

Mazilo si v tanki plasteh namažemo na bolečino. Danes ni težko najti raznih receptov na spletu, če si hočemo kaj sami narediti. Najlažje pa je, da si kar mazilo naročite prek spletne strani. Zraven dobite tudi vsa navodila za uporabo ter njene lastnosti. Držite se navodil in ne pretiravajte s samo uporabo. Če se bi zgodile kakšne neprijetne reakcije, takoj nehajte z uporabo. Če se reakcija ne popravi in ne izgine v par dnevih, obiščite zdravnika. Ampak do sedaj ni imel nihče neprijetnih izkušenj, saj so v mazilu sami naravni pripravki. Ne mazilo in prav tako kreme niso preizkušene na živalih. Vse je pripravljeno ročno, zato morate ceniti izdelek, saj je pripravljen s srcem.