Zakaj se sončne elektrarne vedno bolj splačajo za vse posameznike

sončne elektrarne

Sončne elektrarne izkoriščajo toplotno energijo sonca, ki je v izobilju, na voljo skoraj ves čas in poceni, o čemer si preberite tukaj www.ekofrank.si/soncne-elektrarne/. Ta toplotna energija se s pomočjo fotovoltaičnih panelov nadalje pretvori v električno energijo. Sončne elektrarne so izdelane tako, da je veliko število panelov nameščenih v optimalni konfiguraciji in pridobivajo svetlobno energijo sonca ter jo pretvarjajo v električno energijo, ki se napaja v omrežje. Najpogostejša sončna elektrarna je tradicionalna fotovoltaična (PV) možnost. Sončna zmogljivost za vsak kraj razlikuje glede na sončno obsevanje. Ta vrsta elektrarne velja za obnovljivo možnost, saj je vir energije sonce, ki je čist, obnovljiv, obilen in poceni vir.

sončne elektrarne
Sončne elektrarne so lahko pritrjene na tla ali na streho. Poleg tega so na tleh nameščeni sistemi lahko fiksni nizi ali nameščeni z enoosnim ali dvoosnim sledilnikom. Moduli so običajno usmerjeni proti ekvatorju, s kotom nagiba, ki je nekoliko nižji od zemljepisne širine mesta. Za iskanje optimalne proizvodnje moči je mogoče raziskati različne kote nagiba. Sledilniki osi se uporabljajo za optimizacijo delovanja, saj omogočajo ploščam, da sledijo soncu, ko se premika čez dan. Ko je toplotna energija pridobljena, jo sončne celice pretvorijo v enosmerno (DC) električno energijo. Za pretvorbo v električno energijo izmeničnega toka (AC) postane v sončni elektrarni bistvena še ena komponenta, to je razsmernik.
Sončne elektrarne se splačajo, saj z njimi prihranite denar za energijo, poleg tega ste neodvisni od sistema ter dražitev energentov. Energijo boste vedno imeli na razpolago tudi v hudih časih. Še prodajali jo boste lahko in tako prišli do več denarja. Za tako elektrarno lahko prejmete subvencijo države in občine ter si olajšate začetno investicijo, ki se povrne v nekaj letih, nato pa imate samo plus. Če jo naročite pri izkušenih mojstrih, jo boste dobili na ključ, vse vam naredijo in uredijo še priklop v sistem ter vsa dovoljenja in papirje skupaj s subvencijo.