Športna prehrana

Če vas zanima športna prehrana in kako se pravilno prehranjevati je potem spletna stran The nutrition prava izbira za vas. Tam lahko najdete polno produktov in nadomestkov, kot so na primer beljakovine in tako naprej, preberite si več informacij tudi glede tega, kakšni nadomestki so primerni za vas glede na to katerega spola ste, koliko ste stari, koliko se gibljete čez dan, kakšna je vaša prehrana in kakšne spremembe želite (izguba maščobe, pridobitev mišične mase, boljša kondicija in aktivnost, zdravo počutje in tako naprej).

Če se ukvarjate z kakšnim športom ali pa fitnesom je dobro, da veste kakšna športna prehrana je primerna za vas. Na primer vedeti morate koliko kalorij morate zaužiti na dan, beljakovin in drugih zadev. Pri fitneserjih je pomembno, da zaužijejo dovolj kalorij in makro ter mikro hranil, da lahko osvojijo svojo sanjsko postavo za katero tudi trenirajo. Pri športnikih pa je prav tako pomembna športna prehrana kot so kakšni energijski dodatke in beljakovine za mišice. Res je, da lahko dobimo vse potrebne beljakovine, minerale, vitamine in druge stvari v navadni hrani ampak za nekatere to ni dovolj, ker v navadni hrani ne moremo doseči tolikšnih količin, da bi lahko pomagale priti do neke zaželene postave ali telesne aktivnosti.

Veliko ljudi meni da so športna prehran kot so proteini slabi in škodljivi za telo, vendar niso. Če jih jemljemo v zmerni količini in se tudi gibljemo temu primerno so popolnoma zdravi. Proteini niso nič drugega kakor le beljakovine, ki jih dobimo v kakšnem piščančjem mesu, jajcih, ribah in tako naprej, le da jih v obliki šejka ali čokoladice dobimo več, če je naša želja pridobitev mišične mase. Da boste izvedeli bolj strokovno kako deluje športna prehrana si oglejte spletno stran The nutrition in si poglejte njihovo ponudbo izdelkov, za ostala splošna in strokovna vprašanja pa jih pokličite ali pa jim pišite.