Zakaj team building?

Curling predstavlja odlično team building varianto. Curling namreč predstavlja šport, ki vsebuje veliko komponent, ki jih mora vsebovati tudi team building program. Glavno bistvo team building je namreč sodelovanje, povezovanje in komunikacija. Curling združuje prav vse to. Teambuilding lahko izvedemo tako v zimskem času na odprtih zunanjih drsališčih, kot tudi v poletnem času na zaprtih drsališčih. Za izvedbo team building programa Curling posebne opreme ne potrebujete. Priporočamo vam, da se topleje oblečete in da obujete  čevlje, ki vam omogočajo boljši oprijem.

Na teambuilding običajno povabimo usposobljeno osebo, ki vam celotno izvedbo najprej prikaže, nato pa opravimo nekaj pripravljalnih vaj. Naša prioriteta je, da je aktivnost izvedena varno, hkrati pa zabavno. Želimo si namreč, da teambuilding ohranite v lepem spominu. Za teambuilding s curlingom nimamo omejitve števila oseb, vendar moramo število vedeti vnaprej zaradi rezervacije tako prostora kot opreme.

Teambuilding lahko izvedemo tudi v povezavi s kakšno drugo tematiko in tako združimo na primer določene teambuilding skills delavnice v dvorani, nato pa pridobljeno znanje še preizkusimo na teambuilding aktivnosti curling v praksi. Običajno priredimo tudi tekmovanje v curlingu. Razdelimo se v več skupin, vsaka ekipa pa vsebuje tri člane. Usposobljena oseba je glavni sodnik in točkovanje poteka po uradnem pravilniku curling zveze. Prav tako si vsaka ekipa izbere svoj zaščitni logo, ki ga mora seveda prej pripraviti. Najprej sledi predstavitev ekip, kjer razložijo pomen logotipa, nato pa sledi tekmovanje.

To je glavni vrhunec programa, saj se takrat najbolj sprostimo. Teambuilding program seveda ne moremo izvesti brez zaključne večerje, kjer izvedemo razglasitev za vsakega posameznika. Cilj razglasitve na tem teambuilding programu je to, da vsak posameznik prejme nagrado. Običajno te nagrade dodeli šef, saj svoje delavce najbolje pozna. Nagrada je običajno simbolična, posameznik pa jo prejme za bodisi dobro lastnosti, ki jo ima, za dobro opravljeno delo, lahko podelimo celo nagrade za najbolj neroden padec na ledu.