Vhodna vrata so pomemben del vaše stavbe

vhodna vrata

Vhodna vrata so odraz vašega doma in vaš ponos, zato izberite kvalitetna ter lepa na tej povezavi www.tetim.si/vhodna-vrata.html za svoj dom ali za poslovno stavbo. Katera vhodna vrata boste izbrali, je največ odvisno od tega, kakšno imate fasado, stil stavbe in tudi kakšna so okna ter kakšna je okolica stavbe. Vse skupaj mora zagledati urejeno in usklajeno ter harmonično. Lahko je tudi kontrastno, vendar je to treba narediti z okusom, kar pa bo znal narediti sposoben in izkušen mojster, ki vam bo vrata predlagal ter jih tudi montiral.

vhodna vrata

Vhodna vrata so lahko aluminijasta ali lesena. Možna pa je kombinacija obojega. Največkrat se vrata ozaljšajo še s stekleno površino, ki je izjemen okras ter tudi hkrati okno v vratih, ki spušča svetlobo v prostor, da ni treba ves čas imeti prižgane luči v hodniku ali veži. Sodobna vhodna vrata so največkrat aluminijasta v modernih hišah in v poslovnih stavbah, saj zgledajo sodobno, so čistih linij in okrašena s kljukami pravilnih oblik, ki niso več klasične.

Sodobna vrata so tudi zelo varna, tako protivlomno, kot tudi varujejo pred zunanjimi vplivi. So trdna in imajo lahko klasične ali pametne ključavnice na prstni odtis ali prepoznavo vašega obraza. Izberete tiste, ki vam bolj ustrezajo. Največkrat so umirjenih temnejših barv s kovinskim leskom v kombinaciji s svetlimi odtenki in vitražnim steklom.

Lesena vhodna vrata so pogost izbor tistih, ki imajo hiše na podeželju in imajo dvorišča tudi ograjena z lesenim plotom. Seveda so na takih stavbah tudi okna lesena in pogosto imajo tudi lesena polkna za zaščito pred vremenskimi vplivi in vlomilci. Lesena vrata so velikokrat lepo okrašena z vzorci, ki se dajo dobro oblikovati v lesu in so unikatna zaradi letnic, ki jih pridobi drevo skozi leta rasti.

Lahko so svetlih odtenkov ali pa temnejših, naravne barve lesa ali pobarvane z barvo. Katera boste izbrali, je odvisno tudi od vašega okusa.