Vinilne talne obloge za vaš dom

Vinilne talne obloge so prav izbira če ste razmišljali o renovaciji vaših talnih površin. So zelo pogosta in priljubljena za vsa modna stanovanja, primerna pa so kot talna obloga v spalnici, kuhinji, jedilnice, dnevni sobi, kopalnici in stranišču. Dobro se izkaže tudi na bolj obremenjenih in prehodnih pisarnah. Vinilne talne obloge so zelo odporne, nezahtevne za vzdrževanje in imajo dolgo življenjsko dobo. Vinil je v primerjavi z laminatom in parketom precej bolj odporen na vlago, hoja po njem pa je tiha in prijetna. So vodoodporne zato bo tekočina ostala na površju in se ne bo vpila, kar je predvsem priročno če imate doma manjše otroke ali hišne ljubljenčke. Vinil je tudi zelo dobro odporen na padce in praske, zato lahko njegova življenjska doba ob pravilnem in doslednem vzdrževanju traja tudi do 20 let ali še več. Pri vzdrževanju je potrebno čistiti tako suho, kot tudi mokro. Treba je sesati oz. pometati, za odstranitev trdovratnejše umazanije pa je potrebno čiščenje z mokro krpo. Uporabljati je potrebno čistila, ki so priporočljiva za vinilne talne obloge. Le tako boste lahko podaljšali sijaj in življenjsko dobo.

 

Vinilne talne obloge ter njihova montaža so cenovno dostopne, če pa ste mojster za vse, jih lahko na enostaven način položite tudi sami. Ena od možnosti za polaganje vinila pa je tudi lepljenje. Pred tem morate najprej na tla nanest vsaj 3mm sloj izravnalne mase, nato pa vinilne plošče lepiti z priporočljivim lepilom eno on drugo. Če imate doma talno ogrevanje vinil ni priporočljiv, saj temperatura ne sme presegati 25°C. Če sami niste prepričani v polaganje vinilne talne obloge, lahko to prepustite mojstrom, ki bodo to opravili strokovno v dogovorjenem času.

Pri izbiri vinila vam lahko svetuje strokovnjak, izkušen za to. Izbirate lahko med različnimi vzorci lesa in imitacijskih plošč, kamna, blaga itd. Vinil je primeren tudi kot talna obloga za stopnice, saj lahko vplivate na višino nastopne površine.