Vodne črpalke vam pomagajo črpati vodo iz ene lokacije na drugo

vodne črpalke

Morate prečrpati vodo na višje ležeče področje? Ne veste, kako bi se tega lotili? Za to obstaja zelo elegantna rešitev in sicer vodna črpalka. Ponudba vodnih črpalk je res velika, zato boste z malo poizvedovanja našli tisto, ki bo najprimernejša za vas.

Vodne črpalke se uporabljajo za zalivanje vrtov, polnjenje ribnikov in bazenov, praznjenje posod in podobno, na kratko rečeno povsod, kjer je treba neko količino tekočine hitro spraviti iz ene lokacije na drugo. Hidrofor je posebna vrsta vodne črpalke, ki omogoča konstanten dotok vode in to avtomatsko, kar pomeni, da ga ne rabite vklapljati ročno, ampak deluje (dovaja vodo) sam. Deluje po principu kroženja. Črpalka vodo dovaja v raztezno posodo, pri čemer velja opozoriti, da imajo posode hidroforjev različne volumne, zato pred nakupom razmislite, kakšen hidrofor bi bil za vašo uporabo najprimernejši. V raztezni posodi je zrak, ki se z dolivanjem vode stiska, posledično pa narašča tudi tlak v posodi. Ko se ta približa določeni vrednosti, se tlačno stiskalo črpalke izklopi. Ko odpremo pipo se voda iz raztezne posode stiska in zmanjšuje tlak v njej. Ko ta pade na začrtano vrednost se tlačno stiskalo samo vklopi in voda spet doteka v raztezno posodo. Ta krog se dogaja znova in znova.

Se sprašujete, zakaj je bolje kupiti takšno črpalko, namesto navadne vodne črpalke, ki jo morate vsakič, ko potrebujete vodo ročno vklopiti? Če pogosto vklapljate in izklapljate črpalko je logično, da se njena življenjska doba precej zmanjša, previsok tlak pa lahko tudi poškoduje cevi. Nasprotno hidrofor delovanja cevi ne obremenjuje, deluje pa tudi v primeru, da pride do izpada električne energije.

Vodne črpalke so tako uporabne za več stvari. Z njimi lahko črpate vodo na vrt ali kam drugam, odlične pa so tudi za črpanje vode v primeru poplav. Zagotovite si svojo vodno črpalko, če pa potrebujete še kakšne dodatne informacije, se obrnite na prodajalce v trgovinah, ki vam bodo znali pomagati.