Zunanje žaluzije visoke kakovosti

Da okna niso dolgočasna in da se prepreči vdor svetlobe v notranjost, se lahko namestijo različna senčila. Med bolj popularnimi so zunanje žaluzije in ugodne zunanje žaluzije visoke kakovosti lahko najdete pri preverjenih prodajalcih. Z zunanjimi žaluzijami se največkrat primerjajo zunanje rolete ali pa notranje žaluzije. In v resnici žaluzije na zunanji strani združujejo pozitivne lastnosti rolet in notranjih žaluzij. Največkrat lahko izbirate med različnimi vrstami zunanjih žaluzij in sicer glede vrst lamel in načina upravljanja.

zunanje žaluzije

Prednosti zunanjih žaluzij

Zunanje žaluzije sodijo med bolj učinkovito vrsto senčil. Njihova zaščita pred sončnimi žarki spada v sam vrh, zato se za njih pogosto odločajo starši otrok vseh let. Njihova izdelava omogoča, da se z njimi steklo oken ne segreva preveč, obenem pa omogoča nadzorovan prodor žarkov v notranjost objekta. To vam omogoča nastavitev lamel, iz katerih so žaluzije izdelane. Tako lahko točno določite koliko svetlobe želite, da pride v notranjost. Poleg tega z zunanjimi žaluzijami prispevate tudi h končnemu videzu vaše hiše. Žaluzije na zunanji strani oken so namreč lep estetski dodatek, ki naredi hišo bolj moderno.

Vrste zunanjih žaluzij

Zunanje žaluzije se v grobem delijo glede na obliko upravljanja in vrste lamel. Žaluzije se lahko upravlja na več načinov. Najbolj osnovno je ročno upravljanje s pomočjo vrvi in palic. Potem obstaja tudi upravljanje na motorni pogon s pomočjo stikala. Najbolj napredna oblika upravljanja zunanjih žaluzij pa je s pomočjo daljinca. Ta način je prav tako na motorni pogon in žaluzije se upravlja s preprostim daljincem

Ko izbirate vrsto lamel, je pomembno, da veste  približne razlike med njimi, saj vsaka po nečem izstopa. Standardne C80 lamele imajo dobro stabilnost in trdnost, pa tudi čiščenje je enostavno. Dajejo bolj mehkobni videz. Lamele T80 so bolj robustne in jasnih linij. Največja prednost lamel Z90 pa je, da nudijo večjo stopnjo zatemnitve in tišje zapiranje.