Kronotermova toplotna črpalka je primerna tudi za uporabo bazena

Toplotna črpalka za bazen je prav tako del Kronoterm repertoarja. V uporabi jo najdete pri turističnih objektih kot sta Hotel A in sečoveljski SPA center Lepa Vida, primerna pa je tudi za domačo uporabo.

Toplotna črpalka za bazen mora zelo dobro uravnavati temperaturo vode. Natančna regulacija je za uporabnika zelo pomembna, Kronoterm toplotna črpalka za bazen pa zagotavlja natančno in konstanto temperaturo tako za ogrevanje, kot tudi za hlajenje. Kot to velja za vse toplotne črpalke podjetja Kronoterm, ima tudi toplotna črpalka za bazen možnost udobnega in pametnega spremljanja, ter upravljanja sistema na daljavo z aplikacijo Cloud.kronoterm.

Video: Toplotna črpalka za bazen lahko za spremljanje na daljavo uporablja aplikacijo Cloud Kronoterm

https://www.youtube.com/watch?v=oxGhEYP7nIk

Hitra povrnitev investicije

Toplotna črpalka za bazen omogoča hitro povrnitev investicije, pa naj si gre za večje ali manjše objekte. V primerih večjih poslovnih objektov, kot so turistični wellness in spa objekti, toplotne črpalke omogočajo izjemne prihranke in izredno kratek ROI (Return of Investment). Tako je tudi v primeru Lepa Vida, kjer se toplotna črpalka za bazen izkazala kot izjemno pametna odločitev. Tudi za manjše, privatne objekte je lahko toplotna črpalke za bazen prava izbira, ki na dolgi rok prinaša izjemne prihranke in številne prednosti.

Katero toplotno črpalko izbrati?

Pri vseh vrstah toplotnih črpalk se moramo najprej vprašati kateri vir je najbolj ekonomično izkoriščati. Toplotna črpalka za bazen lahko deluje na principu voda/voda. To je najboljša rešitev, saj ima izkorišča podtalno vodo, ki ima povprečno temperaturo okrog +10 °C. Druga možnost je toplotna črpalka za bazen, ki izkorišča akumulirane toplote zemlje, t.i. zemlja/voda in sicer v obliki vgradnje vodoravnega kolektorja ali geosonde. V obeh primerih potrebujemo ustrezno prosto zemeljsko površino ali vrtino in omogočen dostop vrtalnemu stroju. Če tudi tega nimamo na voljo, potem sta najboljša možna izbira toplota okoliškega zraka oziroma toplotna črpalka zrak-voda. Zrak je seveda na voljo povsod, ima pa od prej navedenih toplotnih virov najnižjo povprečno temperaturo (razen na Primorskem) in je zato ta vir lahko nekoliko manj učinkovit.