Cvetlični med za dobro jutro

Bom kar vprašala, kdo ima rad med? mislim da imamo vsi radi med, mogoče nekateri otroci ga ne marajo, ampak starši smo včasih zviti, pa jim damo kakšno žlico medu v čaj.  Kot vidite, bo danes članek o medu, saj včasih ne vemo kje med kupiti, kateri je najboljši in seveda, kar je najbolj pomembno, da je slovenski. Če smo dovolj pametni bomo sigurno podpirali slovenske čebelarje, ki si to zaslužijo, pa če je med dražji od tistega v trgovini. Najbolj je nekako znan cvetlični med, drugi pa so bolj manj znani. Cvetlični med na spletni strani je res kvaliteten in seveda slovenskega proizvajalca.

Mogoče zgoraj nisem dobro napisala in bo kdo rekel, da pozna tudi druge vrste medu. Ja saj poznamo še druge vrste, ampak večinoma vsi posegamo po cvetličnem. Cvetlični med je nekako najbolj priljubljen, saj mislimo, da se samo na cvetlicah nabira. Pridne čebele, ki nabirajo med, no ne točno med, vidimo predvsem doma na cvetlicah. Od tega pa tudi poznamo cvetlični med. da nam bo vsem jasno, med ne nabere čebela, ker med nato naredi oziroma pridelajo čebelarji. Čebelarsko delo ni lahko, saj do izdelka je kar nekaj dela.

Če imate mogoče v bližini kakšnega čebelarja, ga vprašajte, če vam pokaže njegovo delo. Takrat boste videli, kako je to delo cenjeno, kaj vse mora postoriti, da je vse kvalitetno. Cvetlični med bo ostal najbolj priljubljen. Ta med je najbolj sladek, ni grenak in vsi ga imamo zelo radi. Tudi otroci v vrtcih in šolah dobijo za zajtrk cvetlični med. čeprav je med sladki, ne se bat za kilograme, med je zdrav. Nekateri ga vsak dan uživajo po eno žličko ali več. Tudi otroke probajte navajat na med, da ga bodo vzljubili že kot majhni. Vseeno kateri med si boste kupili, kupite edino od slovenskih pridelovalcev.