Očesna ambulanta odpravi vaš slab vid

očesna ambulanta

Očesna ambulanta se ukvarja z boleznimi oči, k i so vedno bolj pogoste. Ko vidite slabo, je očesna ambulanta prava rešitev, le izberite pravo, saj niso vse najboljše. Nekateri namreč pravijo, da ponekod niso bili tako obravnavani, da bi potem dobro videli. Slabovidnost je pogost pojav zaradi modernega načina življenja. Slabovidnost povzročajo dolgotrajno gledanje v ekran, branje pri slabi luči in ponoči, nenazadnje pa tudi nepravilna prehrana, ki lahko povzroči tudi druge bolezni, kot je naprimer sladkorna bolezen, zaradi katere pacienti slabo vidijo.

očesna ambulanta

Očesna ambulanta poskrbi za to, da vas pregleda strokovnjak za oči in da lahko nabavite očala ali leče. V modernih časih pa se napake vida lahko odpravijo tudi s pomočjo operacij, ki ne trajajo dolgo, največ do 15 minut. Z njimi se odpravijo kratkovidnost, daljnovidnost in astigmatizem. Ko opravljate rutinski pregled na primer za službo, očesna ambulanta hitro ugotovi, ali vidite dovolj dobro ali ne in potem predlagajo rešitve.

Očala so najbolj pogost pripomoček, ki ga danes vidimo na ljudeh. Veliko se jih odloči za leče, če niso preveč alergični na njih. Leče ljudje nosijo, ker se jim zdi, da imajo tako bolj naraven videz. Vendar so očala postala lep modni dodatek, da jih nekateri nosijo tudi za okras in ne samo zaradi nuje.

Očesna ambulanta zaposluje kirurge za oči, ki s pomočjo hladnega laserja oblikujejo roženico, da deluje pravilno in tako odpravijo slabovidnost na daleč, na blizu ali astigmatizem, kjer pacient ne vidi robov ali ima celo dvojni vid. Obstajata dve vrsti take operacije in pacient lahko po enem dnevu ali najkasneje v treh dneh že dela na delovnem mestu. Take operacije so vedno bolj pogoste in so zelo uspešne, v večini primerov pacient takoj vidi dobro.

Modro izberite pravo ordinacijo in se posvetujte z zdravnikom, za katero vrsto obravnave ste primerni, ker niso vsi pacienti primerni za vse terapije.